FC Twente Tournament: Vrouwen onderuit tegen Wolfsburg

De vrouwen van FC Twente verloren vrijdagavond hun eerste wedstrijd van het eigen toernooi, het FC Twente Tournament, dat dit weekeinde voor het eerst wordt gehouden in De Grolsch Veste. Tegen de Duitse topper VfL Wolfsburg ging de ploeg van trainer Arjan Veurink met 1-0 onderuit.

Op slag van rust veroorzaakte FC Twente-aanvalster Ellen Jansen een overtreding in het strafschopgebied. De geroutineerde middenveldster Nadine Kessler van Wolfsburg zette keepster Sari van Veenendaal professioneel op het verkeerde been (1-0).

Wolfsburg liet na rust veel doelkansen liggen, in de slotfase stond de paal zelfs nog in de weg voor een gelijkmaker van Tessa Klein Braskamp namens FC Twente.

Eerder op de dag trof Ajax, dat komend seizoen debuteert in de hoogste afdeling van het vrouwenvoetbal, de Françaises van Paris Saint Germain. Dit duel eindigde teleurstellend in 0-0.

Het FC Twente Tournament wordt zondag afgesloten met de wedstrijden VfL Wolfsburg - Paris Saint Germain (12.00u) en FC Twente-Ajax (14.30u).