FC Twente uitgespeeld om plek 4 na verlies tegen FC Utrecht

Na het verlies tegen Go Ahead Eagles en het gelijkspel tegen PSV van donderdag was het vandaag alweer de derde wedstrijd voor FC Twente binnen één week. Dit gold overigens voor alle eredivisieploegen. De Tukkers begonnen sterk aan de wedstrijd, en na een stabiele eerste helft, zette FC Utrecht de Enschedeërs in de tweede helft eenvoudig op zij: 3-0.

De eerste vijf minuten moest Marsman al drie maal in actie komen. De keren dat de Tukkers eruit wisten te komen, zetten de Domstedelingen alle middelen in om ze af te stoppen. Leeuwin had rood verdiend toen hij met twee benen insprong op Jensen, maar Makkelie liet het bij geel. FC Utrecht was feller en dreigender in de beginfase.

Om het tempo uit de wedstrijd te halen, en onder de druk van Utrecht uit te komen, hield de ploeg van René Hake vooral de bal in de ploeg. Tegen het einde van het eerste bedrijf creëerden de Tukkers op deze manier kansen en werd er gevaar gesticht via Celina, Jensen en uiteindelijk Ünal. Meer dan gevaar leverde dit echter niet op. De laatste minuut van de eerste 45 minuten kregen de Utrechters nog een vrije trap toegekend. De vrije trap was nagenoeg perfect, maar Marsman strekte zich en zweefde met uitgestrekte vingers richting de bovenhoek om de thuisploeg van scoren af te houden.

Het spelbeeld was onveranderd toen beide teams na een kwartier de kleedkamers hadden verlaten. Door de goede organisatie, met name achterin, bleef het enkel bij gevaarlijke situaties voor het doel van Marsman. Celina probeerde met de bal aan de voet meerdere malen om verdediging van de thuisploeg open te breken, echter liep de Kosovaar zich telkens vast.

Het was de thuisploeg dat loon na werken kreeg. Na een goede voorzet wist Kerk de 1-0 in de 62e minuut achter Marsman te koppen. Drie minuten na de openingstreffer schoof Thesker de bal zo in de voeten van Kerk. Die speelde op Barazite, die op zijn beurt Marsman in de korte hoek verschalkte: 2-0. Kort daarna greep Hake in door Thesker te wisselen voor Hooiveld en Trajkovski eruit te halen voor George. In plaats van Klich (toch de tweede aanvoerder) de band om de arm te schuiven, stond de Duitser de aanvoerdersband af aan Hidde ter Avest.

In de 78e minuut zette Zivkovic de 3-0 op het scorebord, waarmee de wedstrijd beslist was. Voor Hake tijd om de balans op te maken: 1 punt uit de laatste drie wedstrijden. Met dit verlies is FC Twente uitgespeeld om plek 4 van de eredivisie.