FC Twente (v) heeft voorronde Champions League binnen door ruime winst

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond gedaan wat het moest doen. Thuis werd er ruim gewonnen van VV Alkmaar Vrouwen. Na 90 minuten stonden er zeven doelpunten van FC Twente op het scorebord, tegenover geen enkel doelpunt van VV Alkmaar. Hiermee houdt de ploeg van Robert de Pauw de koppositie vast.

Op voorhand leek het treffen met de Alkmaarders al geen moeilijke opgave voor FC Twente. Dit klopte dan ook totaal met het wedstrijdverloop Na 14 minuten wist Kayleigh van Dooren al de openingstreffer te maken. Door doelpunten van Nicolle Martens en Renate Janssen gingen de Tukkers rusten met een 3-0 voorsprong.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en liep FC Twente verder uit. Fenna Kalma wist in de 51e en 70e minuut te scoren waardoor de marge uitliep naar vijf. Als slotakkoord wist Caitlin Dijkstra nog twee doelpunten aan de eindstand bij te voegen; 6-0 en 7-0. Deze overwinning zal weer extra zelfvertrouwen geven voor de komende drie wedstrijden.

Door de overwinning op VV Alkmaar zijn de Tukkers niet meer bij te halen door PSV. Hierdoor is voorronde Champions League volgend seizoen een feit. Dit seizoen begon deze kwalificatiereeks voortvarend. Thuis werd er in de eerste ronde van KK Nike met 9-0 gewonnen om vervolgens in de tweede ronde na verlenging met 5-3 van Subotica te winnen. In de laatste ronde ging het echter mis. Thuis bleef het nog bij 1-1, maar uit was Benfica met 4-0 een maatje te groot voor de Tukkers.