FC Twente (v) met anderhalf been in de finale van de Eredivisie Cup

FC Twente Vrouwen werd dit seizoen alweer voor de achtste keer landskampioen. Met dit kampioenschap is het seizoen echter nog niet klaar voor de vrouwen. De Eredivisie Cup staat namelijk nog op het programma. Afgelopen woensdag stond hiervoor de eerste wedstrijd op het programma.

De ploeg van Robert de Pauw zijn in de halve finale gelinkt aan ADO Den Haag. Dit doordat FC Twente eerste was geworden en de Hagenezen vierde. Zo werden ook nummer twee en drie Ajax en PSV aan elkaar gekoppeld. De winnaar van de halve finales wordt bepaald over twee wedstrijden. De eerste wedstrijd werd woensdag met 6-1 gewonnen door FC Twente.

In de 20e minuut was het nog ADO Den Haag dat op een 1-0 voorsprong kwam. Veertien minuten later zorgde Fenna Kalma voor de gelijkmaker. Deze stand bleef tot de rust ook staan. Na rust ging het lopen bij de vrouwen. Door nog een goal van Kalma, twee goals van Stolze en eveneens ook twee goals van Jansen stond er na 90 minuten spelen er een 6-1 stand op het scorebord.

In de andere halve finale wist Ajax Vrouwen met 2-0 te winnen van de vrouwen van PSV. Zondag staan de returns op het programma. De twee teams die in de halve finale als winnaar uit de strijd komen, nemen het op 5 juni tegen elkaar op. Deze finale is in tegenstelling tot de halve finale wel een enkele wedstrijd.