FC Twente (v) pakt Eredivisie Cup na kraker tegen rivaal Ajax

FC Twente Vrouwen heeft het seizoen afgesloten met een tweede prijs. Na eerder al de titel gepakt te hebben, legde het zondagmiddag beslag op de Eredivisie Cup. In Enschede ontving de ploeg van scheidend trainer Robert de Pauw de grote rivaal Ajax en won de doelpuntrijke wedstrijd met 4-3.

Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers uit Amsterdam in de 18e minuut op een 1-0 voorsprong. Acht minuten was het Stolze die de gelijkmaker op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust besloot De Pauw in te grijpen en haalde Van Dooren en Dijkstra naar de kant. De vervangers waren Everaerts en Dhont.

In de tweede helft kwam FC Twente in de 55e minuut op een 2-1 voorsprong via Olislagers en een minuut later zelfs op 3-1 via Stolze. De in de 68e minuut deed Ajax wat terug, maar twee minuten later was het routinier Renate Jansen die de 4-1 scoorde. In de 89e minuut was het Ajacied Hoekstra die de aansluitingstreffer op haar naam zette, maar het was niet genoeg om FC Twente van de winst af te houden.