FC Twente (V) pakt koppositie na verrassende uitglijder Feyenoord

FC Twente Vrouwen heeft vanavond goede zaken gedaan in de Eredivisie Vrouwen. De Tukkers gingen op bezoek bij laagvlieger VV Alkmaar en won daar met 5-1. Na het laatste fluitsignaal zagen de speelsters dat koploper Feyenoord thuis twee punten had gemorst tegen het ADO Den Haag van Sjaak Polak (1-1). Dit houdt in dat FC Twente nu alleen koploper is.

Zoals vaker dit seizoen schoot FC Twente uit de startblokken en binnen zestig seconden lag de bal al achter de goalie van de Alkmaarders. Het was Kalma die alweer haar vijftiende van het seizoen maakte. Nog voor rust werd de score uitgebreid naar 3-0 door doelpunten van Van Dooren en Giesen.

Ook in de tweede helft was het snel raak. Het was Van Dooren die binnen een minuut de 4-0 scoorde en hiermee ook haar tweede van de avond. In plaats van de score uit te breiden was het VV Alkmaar dat wat terugdeed. In de 84e minuut de 4-1. Vijf minuten later scoorde Olislagers namens FC Twente de 5-1. Dit was tevens de eindstand.

Geen maat op Kalma

Een speler die een extra vermelding heeft verdiend is Fenna Kalma. De Frieze spits scoorde vanavond alweer haar vijftiende doelpunt in tien wedstrijden. De nummer twee op de topscorerslijst is collega Renate Jansen die net als Ajacied Leuchter zeven keer scoorde.

Fenna scoorde in de competitie al twee hattricks en in beide wedstrijden scoorde ze zelfs vier keer. In de voorronde van de Champions League scoorde ze ook al twee hattricks. Hetzelfde deed ze bij Oranje Onder23 tegen de leeftijdsgenoten van Zweden.