FC Twente (v) stoot Ajax van koppositie na nipte zege op ADO Den Haag

Voor FC Twente Vrouwen stond vrijdagavond de altijd lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Vorig seizoen speelden de ploegen drie keer tegen elkaar waarvan FC Twente er slechts een winst te winnen. De andere twee wedstrijden eindigden in twee keer een 4-4 gelijkspel.

In de eerste helft was het de regerend landskampioen die de score opende. Het gebeurde al in de 9e minuut. Het was Elena Dhondt die op aangeven van topscorer Fenna Kalma het net wist te vinden. Voor rust was er nog een vervelend moment. Verdediger Caitlin Dijkstra moest het veld verlaten met een blessure. Ze werd vervangen door Danique Kerkdijk.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor FC Twente Vrouwen de koppositie weer overnam van Ajax. De Amsterdammers wonnen afgelopen dinsdag met 7-2 van Telstar. Net als FC Twente wisten de Amsterdammers alle vijf de wedstrijden te winnen, echter heeft FC Twente een beter doelsaldo en is daarom de nieuwe koploper.