FC Twente (V) stunt met thuiszege op ongeslagen koploper Ajax

FC Twente Vrouwen heeft opnieuw goede zaken gedaan in de eredivisie vrouwen. Vorige week won de ploeg van Tommy Stroot van directe concurrent PSV en zondagmiddag wonnen de Tukkers ook de thuiswedstrijd tegen koploper Ajax.

Het waren de bezoekers die na een half uur spelen de score opende. Vijf minuten voor rust was het Oranje international Kika van Es die de gelijkmaker scoorde. In de tweede heft was het opnieuw Fenna Kalma die trefzeker was en de ploeg na een uur op 2-1 zette. Dit was tevens de eindstand.

Door de overwinning op Ajax is het gat tussen FC Twente en Ajax geslonken naar vijf punten. Het gat met de nummer twee PSV blijft ook na dit weekend twee punten. Het was voor het eerst dit seizoen dat Ajax punten verspeelde in de competitie.

Scoreverloop

29' Van den Bighelaar 0-1
39' Van Es 1-1