FC Twente (v) wint van Feyenoord en is al meer dan 14 maanden ongeslagen

Na voor 4.000 toeschouwers de kraker tegen Ajax te hebben gewonnen met 3-1, stond voor koploper FC Twente Vrouwen vrijdagavond de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Vorig seizoen wisten de Tukkers niet te winnen en eindigde de uitwedstrijd in een doelpuntloze 0-0. Deze keer werd er wel gescoord.

Feyenoord kende een uitstekende start van de competitie met vier overwinningen op rij, maar daarna ging het bergafwaarts. Na een gelijkspel tegen PEC Zwolle werd achtereenvolgens verloren van Ajax, sc Heerenveen en PSV. Als gevolg van de slechte resultaten werd eerder deze week de trainer de laan uitgestuurd in de hoop op een shockeffect.

Deze kwam er de eerste helft niet want het was FC Twente dat op voorsprong kwam. Wie anders dan topscorer Fenna Kalma opende in de 24e minuut de score. Het bleek uiteindelijk genoeg voor de drie punten, want beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren. De Tukkers zijn nu al meer dan 14 maanden ongeslagen. De laatste nederlaag in de competitie was op 26 september 2021.

FC Twente heeft nu drie punten voorsprong op rivaal Ajax Vrouwen dat het vrijdagavond eigenlijk op moest nemen tegen PEC Zwolle. De wedstrijd werd echter afgelast vanwege een sterfgeval in de familie van één van de speelsters van PEC. Dit houdt tevens in dat FC Twente moet wachten op een eventuele periodetitel. FC Twente en Ajax hebben nu wel evenveel wedstrijden gespeeld.