Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente verdediger kiest voor maatschappelijke carrière: “Vorig seizoen was niet zo fijn”

FC Twente verdediger kiest voor maatschappelijke carrière: “Vorig seizoen was niet zo fijn”

Huib Oversloot maakte medio 2014 de overstap van de jeugdopleiding van ADO Den Haag naar de voetbalacademie van FC Twente. De verdediger droomde, net als vele andere jonge voetballers, van een profcarrière. Nu drie jaar heeft hij besloten toch te gaan voor een maatschappelijke carrière. Dit terwijl hij dit seizoen zeer waarschijnlijk aan kon sluiten bij Jong FC Twente. Oversloot blijft wel voetballen, maar op een wat lager niveau. Hij gaat aan de slag bij ARC Alphen aan den Rijn dat uitkomt in de 1e klasse A op zaterdag, het zesde niveau van Nederland.

Oversloot kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn laatste seizoen bij FC Twente. “Het vorige seizoen was niet zo fijn. Met de trainer had ik een haat-liefde-verhouding. Ik speelde zeker niet alle wedstrijden. Omdat ik het gevoel had dat ik wel kon doorstromen naar Jong FC Twente, maar dan op amateurbasis zou moeten spelen, ben ik gaan nadenken.”

“Ik heb bewust de keuze gemaakt om dat niet af te wachten en besloot dat ik wilde gaan studeren. Kijk, voetballen is natuurlijk altijd leuker dan school, maar ik denk niet dat mijn sportieve loopbaan heel glansrijk zou zijn geworden. De keuze is gevallen op bestuurskunde in Utrecht. Dus woon ik weer in Leiden en moest ik op zoek naar een club in het westen van het land.”

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kopsterk.. Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kopsterk..
Gast
Kopsterk..

Goed zo, in het westen van het land, daar hoort hij thuis….