Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente-verdediger maandenlang buitenspel: “Een rampzalige week”

FC Twente-verdediger maandenlang buitenspel: “Een rampzalige week”

Afgelopen maandag speelde Jong FC Twente een oefenwedstrijd tegen de beloften van PEC Zwolle. Trainer Dennis Demmers zag zijn ploeg met 1-3 onderuit gaan op het Trainingscentrum te Hengelo. Het duel werd overschaduwd door het vroegtijdig uitvallen van Mathijs Elderman. De 19-jarige verdediger heeft zijn buitenste kruisband afgescheurd, zo meldt zijn management Prestige Sports op haar website.

“Het was voor Elderman een rampzalige week”, luidt de reactie van Prestige Sports. “De Groninger werd vandaag succesvol geopereerd door een specialist in Hengelo. We zullen Mathijs de komende maanden goed begeleiden in zijn herstel en wensen hem ook het beste. Elderman staat zeker 6 maanden buitenspel door deze blessure, maar is voornemens om er sterker uit te komen!”

In de zomer van 2017 verliet Elderman de jeugdopleiding van FC Groningen voor een nieuw avontuur in Enschede. De centrale verdediger kwam tot dusver 22 maal uit voor FC Twente onder 19, waarin hij één doelpunt wist mee te pikken. Elderman viel daarnaast éénmaal in bij het beloftenelftal.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op