FC Twente verdiende winnaar na vermakelijk duel in Deventer

De eerste wedstrijd van de zaterdagavond in de Eredivisie ging tussen Go Ahead Eagles en FC Twente. Om 18.30 uur werd de bal voor het eerst aan het rollen gebracht in de Adelaarshorst. In een zeer vermakelijk duel bewees FC Twente zich de sterkste van de twee. De Tukkers trokken aan het langste eind en wonnen met 0-2.

De ploeg van trainer Hans de Koning zette vanaf het begin de toon met hard spel, waardoor de wedstrijd op en neer golfde. Na 20 minuten nam FC Twente de overhand en dit leidde tot gevaarlijke kansen. Echter vonden de Tukkers telkens doelman Zwarthoed op hun weg. Celina was de eerste die de doelman van de tegenstander wist te passeren, maar zijn inzet belandde op de paal.

In de 44e minuut was het Yeboah die FC Twente op voorsprong zette. Dit maal wist hij Zwarthoed wel te verschalken; in de korte hoek. Na een goede steekpass van Ünal wist de Ghanees wat hem te doen stond, oog in oog met de doelman van de Deventer ploeg.

Na rust was het spelbeeld gewijzigd. Lange tijd wist GAE FC Twente terug te dringen op eigen helft. Af en toe kwam de uitploeg eruit, maar vond het opnieuw Zwarthoed op zijn weg. Het was opnieuw Celina die de paal wist te raken, en uiteindelijk ook wist te scoren in de 89e minuut. Daarmee was de wedstrijd beslist.

[google]In de allerlaatste seconden nog een opvallend moment. Thesker houdt de bal binnen met een sliding en schiet deze weg. Antonia van de thuisploeg komt inspringen en landt met zijn noppen vol op de benen van de Duitser. Arbiter Van de Kerkhof trok de enige passende kaart.