FC Twente verliest kansloos van Ajax

Vandaag nam FC Twente het in de ArenA op tegen Ajax. Er stond voor de ploeg uit Amsterdam veel op het spel, en daarom hoopte FC Twente vooral roet in het eten te kunnen gooien met het oog op de titelrace tussen PSV en Ajax. De Tukkers werden massaal gesteund door een bomvol uitvak, maarliefst duizend supporters reisden de ploeg achterna naar de hoofdstad.

De aanhang van Ajax keek gedurende de wedstrijd met een schuin oog naar de wedstrijd in Eindhoven tussen PSV en SC Cambuur en zag dat de Eindhovenaren na een kwartier de score openden. Het was dan ook goed te merken dat de spanning hoog was, vrijwel direct werd het stil op de tribunes.

Ajax begon zeer sterk aan de wedstrijd, in tegenstelling tot de Tukkers die zichtbaar moeite hadden om grip op de wedstrijd te krijgen. Toch wist Zakaria El Azzouzi tot twee keer toe bijna de keeper van Ajax te passeren, maar een doelpunt kwam er niet. Ajax verslapte en dat zorgde ervoor dat FC Twente beetje bij beetje meer balbezit kreeg. In de 37e minuut was het Cerny van Ajax die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong schoot. FC Twente was dichtbij de gelijkmaker, maar Jerson Cabral weigerde een voorzet te geven op Hakim Ziyech, die door zijn perfecte positie voor het doel zonder enige moeite de bal binnen had kunnen schieten.

[google] Na een 1-0 ruststand begon de tweede helft zoals de eerste helft eindigde, met balbezit aan beide kanten van het veld. Toch zette Ajax de Tukkers stevig onder druk en zo raakte Viergever de paal waardoor FC Twente ternauwernood ontsnapte aan een 2-0 achterstand. Daarna bleef Ajax gevaarlijk en kon FC Twente op enkele sterke momenten na maar weinig indruk maken.

In de tachtigste minuut kwamen de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong en de wedstrijd was beslist. De voorsprong werd zelfs nog verder uitgebreid, via Fischer kwam Ajax op 3-0 en niet veel later maakte Younes daar 4-0 van.