FC Twente verliest na goede comeback toch van SC Heerenveen

FC Twente speelde zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De club uit Friesland stond bij rust met 1-0 voor en kwam na rust al gauw op een 3-0 voorsprong. De Tukkers gaven zich echter niet gewonnen en wisten het net nog tweemaal te vinden. Ondanks een slotoffensief bleven de punten niet in Enschede.

In de eerste minuut kreeg Noa Lang al gelijk een goede kans voor Twente, maar daarna kwamen de kansen voor SC Heerenveen. Na 4 minuten kwamen de Friezen al op voorsprong. Een schot van Halilovic wordt door Drommel in de voeten van Faik getikt, die profiteert.

Het meeste gevaar kwam van SC Heerenveen, met kansen voor onder andere Halilovic, Kongolo en Dresevic. Ze wisten allemaal echter niet het net te vinden. In de loop van de eerste helft kwam FC Twente ook tot meer kansen, maar schoten van Vuckic, Selahi en Verdonk gingen er niet in. Aan het eind van de eerste helft was Ejuke erg dichtbij de 2-0 voor Heerenveen, maar doelman Drommel was belangrijk met een redding. De spelers gingen met een 0-1 stand de kleedkamers in.

In de tweede helft verschenen dezelfde 22 spelers op het veld. Net als in de eerste helft vond SC Heerenveen snel het net. Ejuke dribbelde zich vrij en wist tot een schot te komen waar Drommel geen antwoord op had.

Niet veel later werd het 3-0. In de 54e minuut counterde Ejuke zich langs Selahi, maar Drommel wist zijn schot te keren. Een paar seconden later lag de bal alsnog in het net: Veermen schoot van afstand raak. Het balbezit ging vervolgens over en weer, maar na ruim een half uur krijgt FC Twente een penalty na een licht duwtje in het zestienmetergebied. De VAR greep niet in en Vuckic benutte de strafschop.

De ploeg van trainer Garcia leek meer grip op de wedstrijd te krijgen en de oefenmeester besloot Busquets er uit te halen voor Zekhnini. De Tukkers bleven druk zetten en dat werd in de 71e minuut beloond. Menig gaf een prachtige pass op Selahi die keurig afrondde: 3-2.

De thuisploeg bleef er voor gaan in het slot van de wedstrijd, waardoor het een spannend slot was in de Grolsch Veste. In de 87e minuut kwam FC Twente er nog een keer door, maar het schot van Verdonk werd gestopt door doelman Bednarek.

Drommel, Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Verdonk, Busquets (66. Zekhnini), Aburjania, Selahi, Menig, Lang en Vuckic