FC Twente verloor deze eeuw nog niet in Tilburg

FC Twente gaat zondagmiddag op bezoek in Tilburg. Om half drie trappen Willem II en FC Twente af. Het is het duel tussen de nummer zes en veertien in de Eredivisie. De Tukkers verloren deze eeuw nog niet in Tilburg.

27 eredivisieploegen kwamen deze eeuw op bezoek in Tilburg, stuk voor stuk liepen ze weleens averij op in Tilburg, behalve FC Twente. Vijf keer eindigde het duel zonder winnaar en tien keer namen de Tukkers de punten mee naar Enschede. De wedstrijd tussen Willem II en FC Twente werd 33 keer eerder gespeeld, de thuisploeg won slechts acht keer.

[google]Voor FC Twente is dit de langstlopende reeks zonder nederlagen in uitwedstrijden tegen een specifieke tegenstander. De laatste overwinning van Willem II tegen FC Twente dateert van november 1997. Toen eindigde het duel in 3-1 voor de tricolores.

De editie van vorig seizoen begon voor Willem II erg voortvarend. Na zestien seconden schoot Erik Falkenburg al raak. Nadat Lucas Andersen Willem II vlak voor rust op 2-0 had gezet leek de thuisploeg op weg naar de overwinning, totdat in de tweede helft Hakim Ziyech opstond. Hij speelde misschien wel zijn beste wedstrijd in dienst van de Tukkers. Twee wonderschone vrije trappen en een assist op Chinedu Ede brachten FC Twente uiteindelijk toch de drie punten.[ligatus]