Connect with us

FC Twente Nieuws

FC Twente ‘verscherpt’ diepterecord

Gepubliceerd

op

grolsch-veste-leeg

Gisteren speelde Jong FC Twente in de eigen Grolsch Veste tegen Jong PSV. Volgens de telling kwamen er slechts 72 mensen naar de Grolsch Veste om deze wedstrijd te bekijken. Een diepterecord in de Jupiler League.

Het oude record stond ook al op naam van Jong FC Twente. Het afgelopen seizoen kwamen in de thuiswedstrijd tegen MVV iets meer dan het dubbele aantal toeschouwers opdraven, welgeteld 150.

Opmerkelijk is dat toen Jong FC Twente nog in de beloftecompetitie speelde, er meer mensen kwamen kijken dan nu in de Jupiler League. De drempel op te betalen voor een kaartje lijkt dan ook de grootste belemmering.

9 Reacties

Plaats een reactie

9 Reacties

 1. FCT supporter

  Als men jaarkaarthouders gewoon gratis toegang verschaft tot de JL-wedstrijden was dit nooit gebeurd. Nee men moet weer het onderste uit de kan halen. Vind het triest van onze FC.. Diep triest!

  16 september 2014

  • Rik

   Die paar euro is voor mij en de meesten echt de belemmering niet. Is ook vrij normaal dat je voor een JL-wedstrijd wat betaald. De belemmering is eerder dat je met een paar honderd man in een enorme galmbak zit. Een knus klein stadionnetje en het wordt allemaal al veel aantrekkelijker.

   17 september 2014

   • FCT supporter

    Ben het met je eens dat het qua sfeer niet uitnodigd. Maar om zomaar te stellen dat de entree geen belemmering vormt vind ik wat te ver gaan. Denk dat er genoeg supporters naar dit soort wedstrijden hun kroost mee zou willen nemen. Dan tikt het aardig aan als je ook wat te eten en drinken haalt voor ze. Gewoon gratis toegang, dan trek je meer mensen en kun je later alsnog overwegen entree te vragen in een nieuwe accomodatie.

    17 september 2014

   • Rik

    Ik denk dat deze wedstrijden gewoon helemaal niet zo aantrekkelijk zijn omdat de ambiance niet uitnodigt. Misschien dat er een paar meer komen als het niks kost, maar dat dat er dan 500 o.i.d. zijn ineens geloof ik niet zo in.

    17 september 2014

   • FCT supporter

    Maak zelf maar eens een rekensommetje.. 150 x 5 euro = 750 euro inkomsten aan entree. Stel iedereen geeft 5 euro uit aan consumpties (hou ik het laag aan).
    Als je geen entree vraagt en dat ook goed communiceert naar buiten komen er zonder twijfel een paar honderd man meer kijken. Die geven allemaal wat uit.. Tel uit je winst!

    17 september 2014

 2. Inkoppertje

  Ajoh heel raar of niet.. Laat ze maar weer lekker bij de beloftes voetballen. Echt opgewassen tegen de JL teams zijn ze toch niet..

  16 september 2014

  • Rik

   Het hele idee erachter is dat ze meer weerstand krijgen tegen JL teams. Dus het zou vreemd zijn om ze terug te zetten naar de beloftencompetitie juist omdat ze meer weerstand krijgen.

   16 september 2014

   • Inkoppertje

    Sportief gezien snap ik het wel. Maar bijna elke wedstrijd aan de broek krijgen en in de onderste regionen eindigen is niet echt ideaal. Laat ik het zo zeggen, ik had er wel iets meer van verwacht.

    16 september 2014

   • Rik

    Het zijn wisselvallige spelers waarvan het gros nog fysiek volwassen moet worden, ik denk dat je dan veel te veel verwacht. Zeker omdat de kwaliteit in de breedte hier gewoon minder is dan bij Ajax en PSV. Wat weer niet vreemd is gezien het verschil in achterland.

    17 september 2014

Laatste Nieuws

mats-wieffer-excelsior-rotterdam-2020 mats-wieffer-excelsior-rotterdam-2020
FC Twente Nieuws10 uur ago

Kwakman geniet van Wieffer: “Deze jongen kun je gewoon bij FC Twente neerzetten”

Mats Wieffer doorliep tussen de jaren 2010 en 2018 de jeugdopleiding van FC Twente. Echter wist de middenvelder niet door...

jan-streuer-close-up-2022 jan-streuer-close-up-2022
Eerste elftal11 uur ago

Streuer spreekt doelen uit: “Het zou slecht zijn als we achtste worden”

FC Twente eindigde dit seizoen op een geweldige vierde plek. Hiermee verzekerde het zichzelf van directe plaatsing voor Europees voetbal,...

jeroen-heubach-2021 jeroen-heubach-2021
FC Twente Nieuws11 uur ago

Heubach niet rouwig om degradatie Heracles: “Proost op Heracles”

Oud-FC Twente speler Jeroen Heubach keek zaterdagavond toe hoe Heracles met 3-1 verloor van Excelsior. Doordat het in de heenwedstrijd...

paul-van-der-kraan-trainingscentrum-fc-twente-2020-2021 paul-van-der-kraan-trainingscentrum-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal12 uur ago

Smetje op supportersfeest: “Heeft tot zeer gevaarlijke situaties geleid”

Na een fantastisch seizoen eindigde FC Twente dit seizoen op de vierde plek. Op 4 en 11 augustus spelen de...

supporters-vak-p-zingen-fanatiek-vak-105 supporters-vak-p-zingen-fanatiek-vak-105
Eerste elftal12 uur ago

Twente-supporters vieren degradatie Heracles: “Veilig in de KKD”

Nadat Heracles afgelopen woensdag met 3-0 verloor van Excelsior, was zaterdagavond de opgave zo goed als onmogelijk. Het moest thuis...

FC Twente Nieuws13 uur ago

Video: Gutiérrez maakt wereldgoal van bijna 70(!) meter

Felipe Gutiérrez vertrok medio 2012 van Universidad Católica naar FC Twente. Negen jaar later tekende de middenvelder opnieuw een contract...

limnios-wolfswinkel-twente-grolsch-veste-2021 limnios-wolfswinkel-twente-grolsch-veste-2021
Eerste elftal13 uur ago

Leiding FC Köln over toekomst Limnios: “Moeilijk om hier te spelen”

Dimitrios Limnios was dit seizoen een vaste waarde voor FC Twente. Hij speelde in de competitie 33 wedstrijden waarin hij...

Eerste elftal1 dag ago

Heracles Almelo gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie

Zaterdagavond is het doek gevallen voor de buren uit Almelo. Heracles moest een 3-0 achterstand goedmaken, maar faalde onder het...

fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2021-2022 fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2021-2022
BREAKING2 dagen ago

KAMPIOENEN! FC Twente (v) pakt achtste landstitel op bezoek bij Ajax

FC Twente Vrouwen is kampioen! De Tukkers waren vorige week al officieus kampioen, maar kreeg de schaal toen nog niet...

gijs-smal-doelpunt-feyenoord-twente-2022-de-kuip gijs-smal-doelpunt-feyenoord-twente-2022-de-kuip
Eerste elftal2 dagen ago

Twee FC Twente-spelers opgenomen in het elftal van de maand mei

Twee spelers van FC Twente zijn opgenomen in het elftal van de maand mei. Het gaat hierbij om Gijs Smal...