FC Twente verslaat NAC in doelpuntrijke wedstrijd

FC Twente heeft vandaag voor het eerst sinds 4 oktober weer een wedstrijd gewonnen. NAC Breda werd met 5-2 geklopt, waardoor de Tukkers naar de derde plaats in de Eredivisie zijn geklommen.

[google]FC Twente startte slordig in de Veste maar werd in het zadel geholpen door Henrico Droste. De verdediger van NAC schoof de bal na 29 minuten zo maar in de voeten van Kyle Ebecilio, die vervolgens snel combineerde met Luc Castaignos en fraai via de binnenkant van de paal raak schoot (1-0).

Het doelpunt gaf de thuisclub kennelijk het vertrouwen dat na de tegenvallende reeks even weg was. FC Twente slaagde er plotseling wel in het publiek te vermaken en was via Quincy Promes dicht bij de 2-0. Toch was het NAC dat na 43 minuten op gelijke hoogte kwam. Jordy Buijs stond met dank aan Dusan Tadic niet buitenspel. Hij stuitte eerst nog op doelman Nick Marsman maar zag Kenny van der Weg in de rebound scoren.

De kersverse vader Tadic voetbalde niet zijn beste wedstrijd voor FC Twente. Hij speelde vooral voor rust nonchalant en leed veel te veel balverlies. De aanvaller nam in blessuretijd van de eerste helft wel zijn verantwoordelijkheid nadat Shadrach Eghan bij scheidsrechter Ed Janssen een strafschop had verdiend door over de armen van doelman Jelle ten Rouwelaar te duiken. Tadic benutte alweer zijn zesde penalty van het seizoen.

Even leek het duel beslist toen ook Luc Castaignos na 53 minuten scoorde (3-1). Nog geen vier minuten later liet de Twentse doelman Nick Marsman zich echter heel eenvoudig verrassen door Danny Verbeek (3-2). NAC hoopte op meer maar boog uiteindelijk na 68 minuten het hoofd alsnog na de 4-2 van Promes, die in de slotfase ook fraai de eindstand bepaalde (5-2).

FC Twente - NAC Breda 5-2

1-0 Ebecilio (28)
1-1 Van der Weg (42)
2-1 Tadc (45+2/strafschop)
3-1 Castaignos (53)
3-2 Verbeek (56)
4-2 Promes (68)
5-2 Promes (85)