FC Twente verspeelt punten in eigen huis tegen PEC Zwolle

De eerste wedstrijd van de Eredivisie op zondag 16 oktober ging tussen FC Twente en PEC Zwolle. PEC, dat nog nooit wist te winnen tegen de Tukkers, begon de wedstrijd als nummer 17 van de ranglijst tegen de nummer 7 uit Enschede. De wedstrijd golfde op en neer, vooral in het begin. Van een hoogstaand niveau was geen sprake. De punten werden uiteindelijk verdeeld, waar FC Twente het naliet om de wedstrijd te beslissen. Eindstand: 2-2.

In de 10e minuut opende Mateusz Klich de score vanaf 11 meter. Even daarvoor was er een overtreding begaan op Kamohelo Mokotjo. In de eerste helft pakte Dejan Trajkovski alweer zijn vijfde gele kaart van dit seizoen, wat betekent dat hij de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles moet missen. Vijf minuten voor rust maakte voormalig speler van FC Twente Youness Mokhtar gelijk voor PEC.

Na zijn doelpunt werd Mokhtar op een striemend fluitconcert van het thuispubliek getrakteerd bij ieder balcontact. De tweede helft was van beide kanten niet al te hoogstaand. In de 77e was het Enes Ünal die de 2-1 in de kruising schoot voor de Tukkers. Daarmee scoorde hij zijn zevende van deze Eredivisie-jaargang.

[google]FC Twente leek op weg naar een overwinning, maar in de 84e minuut gooide Warmerdam van Zwolle roet in het eten door de 2-2 binnen te schieten. Daarmee bepaalde hij, naar wat achteraf bleek, de eindstand in De Grolsch Veste.