Nieuws

FC Twente - Vitesse (0-0) 2011-2012

FC Twente - Vitesse (0-0) 2011-2012

FC Twente heeft vandaag voor de tweede keer op rij puntenverlies geleden in de Eredivisie. Het elftal van coach Co Adriaanse bleef in de eigen Grolsch Veste steken op 0-0 tegen Vitesse. Twente was de betere ploeg, maar speelde veel te matig om de hechte defensie van de Arnhemmers echt te doen wankelen. De thuisploeg kwam vorige week tegen Heracles Almelo ook al niet verder dan 1-1.

Twente moest winnen om de aansluiting met AZ en PSV op de ranglijst niet te verliezen. In de eerste helft was daar weinig van te merken. De Tukkers werden amper gevaarlijk en speelden vooral heel slordig. Na de pauze drong Twente iets meer aan, maar het voetbal bleef van een te laag niveau. Zo is de achterstand op koploper AZ inmiddels opgelopen tot 7 punten, terwijl de Alkmaarders ook nog een duel minder speelden.

Fotoreportage FC Twente - Vitesse 2011-2012

[nggallery id=282]

Terugkeer Chadli in basis

Nacer Chadli miste de derby tegen Heracles door ziekte, maar keerde vandaag terug in de basis van Twente. Het kwam de creativiteit van de ploeg ten goede. De Belg was het meest dreigend van de aanvallers van de thuisploeg, al ontbrak de scherpte voor het doel ook bij hem.

Stiftje Bony maar net naast

Wilfried Bony was opnieuw de man om rekening mee te houden bij Vitesse. De sterke Ivoriaan won opvallend veel duels van het centrale duo Douglas en Peter Wisgerhof. In de 19de minuut kreeg de spits een geweldige kans na een foutje van Wisgerhof. Zijn stiftje ging echter net naast.

Vitesse teruggedrongen in 2de helft

In de tweede helft zocht Twente veel nadrukkelijker de aanval en zakte Vitesse verder terug. De Arnhemmers hadden de afstraffing door Feyenoord (0-4) in het eigen Gelredome vermoedelijk nog in het achterhoofd en speelden voorzichtig. De formatie van coach John van den Brom had van de Tukkers echter een stuk minder te vrezen dan van de Rotterdammers.

'Breekijzer' Janko

Het vloeiende combinatiespel ontbreekt de laatste tijd te vaak bij het elftal van Adriaanse. De kansen die er waren ontstonden vaak bij toeval, zeker na het inbrengen van Marc Janko als 'breekijzer'. Vitesse kreeg in de slotfase zelfs de beste mogelijkheden, maar Bony en Giorgi Chanturia faalden.

Velthuizen sta-in-de-weg

Bij de kansen die FC Twente gedurende de wedstrijd kreeg, stuitte de ploeg keer op keer op Vitesse-doelman Piet Velthuizen. De Tukkers hadden de laatste 41 Eredivisiewedstrijden telkens minimaal één keer gescoord, een gedeeld Eredivisierecord samen met Ajax (november 1994 - december 1995). De Tukkers verzuimden voor het laatst om te scoren op 19 september 2010: 0-0 bij Heracles.

Velthuizen weerhield de Tukkers ervan om het record alleen in handen te krijgen. De Vitesse-keeper hield de nul.

Bron: AD.NL

Klik hier voor foto's en om verder te discussiëren over deze wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties