FC Twente voor eigen supporters vernederd door Go Ahead Eagles

Dinsdagavond stond de KNVB Beker wedstrijd tussen FC Twente en Go Ahead Eagles op het programma. Onder het toeziend ook van iets meer dan 20.000 toeschouwers werd het een waar spektakel. Helaas viel het kwartje de verkeerde kant op want FC Twente werd voor eigen supporters vernederd met 5-2.

FC Twente kende een dramatische start van de wedstrijd en stond al na 14 minuten met 2-0 achter. Twee keer was Peet Bijen negatief betrokken bij de tegendoelpunten. Bij de 1-0 liet hij zich afbluffen en de 2-0 kwam voort uit een strafschop veroorzaakt door de Hengeloër. De strafschop leverde Bijen ook nog een gele kaart op. De wedstrijd ging heen en weer en in de 25e minuut was het Bijen die bijna één van zijn fouten goed wist te maken. Uit een corner kopte hij snoeihard op goal, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat.

De spelers van FC Twente lieten de kopje niet hangen en in de 29e minuut resulteerde het in een goede kans. Berggreen zette zijn hoofd tegen de voorzet, maar zijn inzet kwam terecht op een uitgestoken arm. Aitor wist wel raad met de strafschop en scoorde de aansluitingstreffer. Hier bleef het bij in de eerste helft.

Het begin van de tweede helft leverde direct spektakel op. Go Ahead Eagles wilde een strafschop na een beuk van Verdonk. Een minuut later lag de bal aan de andere kant in het mandje. Bijen poetste op aangeven van Aito met een fraaie kopbal één van de tegentreffers weg en zette de stand op 2-2. FC Twente rook bloed en ging met de steun van het publiek op jacht naar de voorsprong.

Ondanks het feit dat FC Twente het betere van het spel had waren het de bezoekers die voor de tweede keer op voorsprong kwamen. Vlak nadat Espinosa het veld in was gekomen voor Roemeratoe verloor Pleguezuelo een persoonlijke duel waarna zijn tegenstander de bal in de verre hoek achter Drommel werkte. In de 77e minuut gooide Go Ahead de wedstrijd definitief op slot. Net op het moment Vuckic klaar stond om in te vallen scoorden de Deventenaren de 4-2.

Twee minuten later viel Vuckic alsnog in voor de inmiddels geblesseerd geraakte Aburjania. Hij greep naar zijn hamstring en vroeg om een wissel. In de 83e minuut de laatste wissel. Menig werd ingebracht voor Zekhnini. Het haalde niets meer uit want het was Go Ahead Eagles dat in de 85e minuut zelfs de 5-2 mocht scoren. Dit was ook de eindstand. Een beschamende nederlaag voor de ploeg van Gonzalo Garcia en een einde aan het bekeravontuur.

Drommel, Pleguezuelo, Busquets, Bijen, Verdonk, Roemeratoe (66. Espinosa), Brama, Aburjania (79. Vuckic), Aitor, Zekhnini (83. Menig) en Berggreen