FC Twente Vrouwen bekert door na simpele overwinning

FC Twente Vrouwen heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. In de achtste finale was de ploeg van trainer Tommy Stroot met 3-0 te sterk voor Topklasser SteDeCo.

De FC Twente Vrouwen moesten voor hun achtste finale afreizen naar Zuid-Holland, alwaar ze eigenlijk weinig moeite kenden met hun opponent. Toch duurde het vrij lang voor de bezoekers op voorsprong kwamen, maar vlak voor rust was het Joëlle Smits die de ban wist te breken: 0-1.

Bij de aftrap van de tweede helft moest Stroot eenmaal wisselen: de geblesseerde Lysanne van der Wal werd vervangen door Licia Darnoud. Na rust had FC Twente Vrouwen ook geen problemen met SteDeCo en liep het door opnieuw een doelpunt van Smits en een treffer van Nina Stapelfeldt uit naar 0-3.

Met deze overwinning schaart FC Twente Vrouwen zich bij de laatste acht van de KNVB Beker. Aan Twentse zijde was er deze avond ook een debutant. De zeventienjarige Naomi Hilhorst uit Goor mocht tegen de Topklasser na zestig minuten haar opwachting maken.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar; Roetgering, Moorrees, Giesen (60/ Hilhorst), Van der Wal (34/ Darnoud); Van den Goorbergh, Folkertsma, Blom; Stapelfeldt, Smits, Weerden (60/ Ellouzi).