FC Twente vrouwen bekert simpel verder na monsterscore in Sassenheim

De vrouwen van FC Twente gelden al jarenlang als één van de sterkste vrouwenploegen van Nederland. Vandaag speelde de ploeg de uitwedstrijd bij Ter Leede. De wedstrijd was in het kader van de KNVB Beker. Ter Leede is de koploper van de topklasse, FC Twente staat op de tweede plaats in de Eredivisie.

[google]De Twentse vrouwen waakten voorafgaand aan de achtste finale, in interviews, voor onderschatting. De vrouwen hielden woord en lieten geen spaan heel van Ter Leede. Na een 0-4 ruststand eindigde het duel in 1-9 voor FC Twente. Lineth Beerensteyn, Renate Jansen en Jill Roord waren trefzeker in de eerste helft. Laatstgenoemde vond tweemaal het net.

Na de rust denderde de ploeg van Tommy Stroot lekker door. Het werd door twee treffers van Ellen Jansen 0-6. Ter Leede deed vervolgens wat terug maar het was uiteraard alleen voor de statistieken. FC Twente liep in de slotfase nog verder weg. Door doelpunten van Maruschka Waldus, de ingevallen Sabrine Ellouzi en Sherida Spitse kwam de eindstand uiteindelijk op 1-9. [ligatus]