FC Twente Vrouwen blijft in het spoor van koploper Ajax

FC Twente Vrouwen heeft vanavond gedaan wat het moest doen, winnen van sc Heerenveen Vrouwen. Na de 8-1 overwinning op Telstar vorige week, won de ploeg van Arjan Veurink vanavond met 2-0 van de gasten uit Friesland. Door de overwinning blijft FC Twente Vrouwen tweede op de ranglijst op vier punten van koploper Ajax. De Amsterdammers wonnen nipt met 0-1 bij Telstar.

FC Twente scoorde de 1-0 al na vier minuten spelen. Het was aanvoerder Heuver die de bal in het doel werkte. Vijf minuten later scoorde FC Twente de 2-0, maar het doelpunt van Roord werd afgekeurd. De uiteindelijke 2-0 viel in de 58e minuut en kwam op naam van Renate Jansen. [google]

Over drie weken staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan moeten de Tukkers op bezoek bij koploper Ajax. Bij winst wordt het gat verkleind tot één punt. Bij verlies wordt het verschil zeven punten en lijkt Ajax op weg naar de eerste titel ooit.

Ubachs, Roetgering, Kerkdijk, Munsterman, Erman, Heuver, R. Jansen, Roord, E. Jansen, Hendriks, Onzia (60. Bennink).