FC Twente Vrouwen boeken wederom ruime zege

FC Twente Vrouwen heeft na de 0-9 overwinning bij KAA Gent van vorige week wederom met ruime cijfers gewonnen. In Hengelo werd Club Brugge met 9-0 verslagen. Door deze overwinning gaat FC Twente Vrouwen als koploper in de BeNe League de winterstop in. Concurrent Standard Luik heeft evenveel punten, maar zij hebben een minder goed doelpuntensaldo.

Al na zes minuten kwam FC Twente Vrouwen op voorsprong. Het stiftje van Maayke Heuver belandde op de paal, maar Ellen Jansen wist wel te scoren uit de rebound. In de tiende minuut kon Jill Roord een voorzet van Maud Roetgering achter de keepster van Club Brugge koppen, waardoor de stand 2-0 werd. Even later wist Maayke Heuver de 3-0 te maken. Nog geen minuut later was het Maud Roetgering die de 4-0 maakte na een individuele actie. Na een halfuur scoorde Marlous Pieëte de 5-0, na een goede actie vanaf de linkerkant.

Na 33 minuten weet Sherida Spitse, die haar laatste wedstrijd voor FC Twente speelde, de 6-0 te scoren. Uit een strafschop scoorde ze haar 25e doelpunt in de BeNe League. De 7-0 kwam op naam van Jill Roord, die een voorzet van Siri Worm prachtig binnen wist te schieten. Voor rust wist Larissa Wigger er ook nog 8-0 van te maken.

In de tweede helft waren de FC Twente Vrouwen een stuk minder trefzeker. Na enkele kansen van Spitse en Munsterman is het pas in de 83e minuut weer raak. Ellen Jansen weet dan de 9-0 achter keepster Dossche te schieten.

Van Veenendaal, Roetgering, Worm, Munsterman, Spitse ('85 Marees), Heuver ('66 Van de Sanden), Pieëte, Roord ('80Berends), Jansen, Wigger, Kerkdijk.