FC Twente Vrouwen boekt in ware thriller eerste Eredivisie Cup overwinning ooit

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond voor het eerst een zege geboekt in de dit jaar geïntroduceerde Eredivisie Cup. De ploeg van Tommy Stroot versloeg PEC Zwolle in eigen huis met 4-2 nadat het de heenwedstrijd met 5-4 had verloren. Hiermee werd het onderlinge duel na twee wedstrijden met 8-7 gewonnen door de Tukkers.

Even leek PEC Zwolle Vrouwen te gaan stunten in Enschede. De ploeg kwam in de eerste helft terug van een 1-0 achterstand en scoorde in de 52e minuut zelfs de 2-1. De Zwollenaren hielden de voorsprong vast tot de 80e minuut waarna FC Twente Vrouwen knap orde op zaken stelde.

In de 80e minuut scoorde invaller Vanmechelen de 2-2 en twee minuten later was het de andere invaller Ellouzi die de FC Twente op een 3-2 voorsprong zette. Diep in blessuretijd was het Oranje-international Renate Jansen die de wedstrijd definitief besliste en de 4-2 eindstand op het scorebord zette.