FC Twente Vrouwen boekt monsterzege in Champions League-kwalificatie

FC Twente Vrouwen speelde woensdagavond haar eerste kwalificatiewedstrijd in de Champions League. De ploeg van trainer Tommy Stroot nam het in Goor op tegen het Armeense FC Alashkert-Women, en wist met maar liefst 8-0 te winnen. Opmerkelijk was dat FC Twente de wedstrijd eindigde met negen speelsters, nadat Danique Ypema en Bente Jansen geblesseerd uitvielen terwijl Stroot al zijn wissels had verbruikt.

In de negentiende minuut werd de score geopend door Davinia Vanmechelen. Elf minuten later begon het doelpunten te regenen. Fenna Kalma, Ashleigh Weerden, Sabrine Ellouzi en een eigen doelpunt van de tegenstander zorgden ervoor dat beide ploegen de rust ingingen bij een 5-0 tussenstand. Na rust kwamen Kalma en Weerden beiden opnieuw tot scoren. Vlak voor tijd maakte Vanmechelen er zelfs 8-0 van.

Op zaterdag 10 augustus speelt FC Twente haar volgende kwalificatieduel. De Tukkers nemen het dan op tegen Beşiktaş AS, alvorens drie dagen later GKS Górnik Leczna de tegenstander is. Beşiktaş en Górnik Leczna speelden woensdagavond met 1-1 gelijk.

Scoreverloop: 19' 1-0 Vanmechelen 30' 2-0 Kalma 32' 3-0 Weerden 39' 4-0 Ellouzi 45+3' 5-0 Sakhinova (e.d.) 46' 6-0 Kalma 58' 7-0 Weerden 90' 8-0 Vanmechelen

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Roetgering, Giesen (46' Speelman), Ypema (74' -), Kalma, Van den Goorbergh, B. Jansen (90' -), Weerden (63' Hilhorst), Wilms (46' R. Jansen), Vanmechelen, Ellouzi.