FC Twente Vrouwen boekt ruime uitoverwinning bij vv Alkmaar

FC Twente Vrouwen heeft aan haar plicht voldaan door te winnen in de één na laatste reguliere competitiewedstrijd voorafgaand aan de play-offs voor het kampioenschap. In Alkmaar won de ploeg van Tommy Stroot met 2-5 van vv Alkmaar. Van de zeven doelpunten kwamen zes doelpunten van de voet van een FC Twente speelster.

Het was Ashleigh Weerden die in de zevende minuut de score opende, maar deed dit in eigen doel. Hiermee zette de jongeling de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Deze werd nog voor rust teniet gedaan door twee doelpunten van Renate Jansen. Toch kreeg vv Alkmaar nog een grote kans om voor rust op gelijke hoogte te komen. In de 45e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop, maar deze werd gekeerd door FC Twente goalie Evrard.

In de tweede helft bracht Smits FC Twente Vrouwen op een 1-3 voorsprong, maar twee minuten later werd het weer onnodig spannend doordat vv Alkmaar de 2-3 scoorde. In de 66e minuut was het wederom Smits die het verschil terugbracht naar twee doelpunten. Ellen Jansen gooide in de 86e minuut de wedstrijd definitief in het slot door de 2-5 te scoren.

[google]Omdat Ajax Vrouwen in eigen huis met 2-0 won van Excelsior/Barendrecht blijft het verschil op de ranglijst vier punten in het voordeel van de Tukkers. De Amsterdammers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week vrijdag spelen de Tukker thuis tegen het altijd lastige ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Slangenbeek en zal worden afgetrapt om 19:30 uur. Het is voor FC Twente de laatste wedstrijd voor aanvang van de play-offs waarbij de bovenste vijf ploegen van de ranglijst zullen gaan strijden om het kampioenschap.