FC Twente Vrouwen boekt zwaarbevochten zege op Excelsior Barendrecht

FC Twente Vrouwen heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. Het was een zwaarbevochten zege want de 2-1 viel pas enkele minuten voor tijd. Diep in blessuretijd scoorden de Tukkers ook nog de allesbeslissende 3-1.

Vlak voor rust kwam FC Twente Vrouwen op een 1-0 achterstand. Enkele minuten eerder verspeelde de ploeg zelf een grote kans op de openingstreffer. De keepster van de tegenstander ging in de fout, maar deze werd niet afgestraft.

In de tweede helft ging FC Twente Vrouwen op jacht naar de overwinning. De 1-1 viel in de 72e minuut en kwam op naam van invaller Blom. De ploeg ging door en in de 87e minuut was het Moorrees die uit een vrije trap de ploeg op een 2-1 voorsprong zette. Diep in blessuretijd scoorde de andere invaller Renate Jansen ook nog de 3-1.

Door de overwinning staat FC Twente Vrouwen nu derde op de ranglijst met één punt achterstand op koploper PSV Vrouwen. De Eindhovenaren hebben echter wel twee wedstrijden minder gespeeld.