FC Twente Vrouwen dendert door met zesklapper voor eigen publiek

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond hard uitgehaald tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. De ploeg van Tommy Stroot stond na 34 minuten al op een 4-0 voorsprong en breide deze in de tweede helft uit naar 6-1. Het enige smet op de wedstrijd was het tegendoelpunt dat diep in blessuretijd werd gescoord door de bezoekers.

Opmerkelijk was dat alles zes de doelpunten werden gescoord door zes verschillende speelsters. Van den Goorbergh, Bente Jansen, Wilms, Folkertsma, Moorrees en Bhagerath. Door de 6-1 dendert FC Twente Vrouwen door in de Vrouwen Eredivisie. De ploeg won de laatste zes wedstrijden op rij en scoorde hierin 23 keer. Een gemiddelde van 3,8 doelpunten per wedstrijd. In totaal is FC Twente Vrouwen nu elf wedstrijden op rij ongeslagen.

PSV Vrouwen winterkampioen

Ook koploper PSV Vrouwen sloot het jaar 2018 goed af. De Eindhovenaren wonnen met 2-1 op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen en zijn hiermee winterkampioen van het seizoen 2018-2019. Het gat tussen PSV en FC Twente is nu vier punten. Echter hebben de Tukkers een wedstrijd meer gespeeld. Het gat met de nummer drie Ajax is opgelopen tot acht punten, maar ook de regerend landskampioen heeft een wedstrijd minder gespeeld.