FC Twente Vrouwen hard onderuit tegen Ajax Vrouwen

FC Twente Vrouwen is vanavond hard onderuit gegaan tegen Ajax Vrouwen. De ploeg van Arjan Veurink verloor met maar liefst 0-4 van de Amsterdammers. Inleiding van de nederlaag was de vroege rode kaart van FC Twente Vrouwen speelster Larissa Wigger. Al in de 9e minuut moest ze het veld verlaten waarna van Lunteren de daaropvolgende penalty benutte.

FC Twente Vrouwen kwam ondanks een aantal goede kansen de rode kaart niet meer te boven en ging rusten met een 0-2 achterstand. In de tweede helft speelde Ajax de wedstrijd uit en ging het uiteindelijk met drie punten en een 0-4 uitslag terug naar de hoofdstad.

Door de nederlaag verliest FC Twente Vrouwen de koppositie in de BeNeLeague. Zonder zelf te spelen passeert het Belgische Standaard Luik Vrouwen de Tukkers op doelsaldo. Het verschil is nu drie doelpunten in het voordeel van de Belgen.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Roetgering, Bosveld (46. Kerkdijk), Worm, Van de Sanden (70. Munsterman), Spitse, Dekker, Heuver, Roord, Jansen (46. Pieëte), Wigger

[google]Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, Koster, Hogewoning, Hoogendijk, Versteegt (66. de Ridder), Van Lunteren, Bakker, Zeeman, Van den Heiligenberg (76. Roof), Sharpe (86. Kaagman)