FC Twente Vrouwen hijgt door overwinning in nek van Ajax

Vrijdagavond speelde FC Twente Vrouwen in het kader van de Eredivisie voor vrouwen de wedstrijd tegen sc Telstar. De ploeg van trainer Arjan Veurink moest deze wedstrijd winnend afsluiten om koploper Ajax op de hielen te blijven. FC Twente Vrouwen verzaakte tegen Telstar niet en wist met 2-4 te winnen.

FC Twente Vrouwen kwam voor rust op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Renate Jansen, in de twintigste minuut, en Stefanie van der Gragt, in de veertigste minuut. Ruim twintig minuten na rust leek Ellen Jansen de wedstrijd te beslissen door de 0-3 te maken.

Die feestvreugde was echter van korte duur, aangezien sc Telstar binnen de minuut weer op 1-3 bracht. Danique Kerkdijk bracht het verschil in doelpunten in de 84ste minuut weer op drie waardoor de wedstrijd beslist was. Wel deed sc Telstar in 89ste minuut nog wat terug door de 2-4 maken.

Door deze overwinning is FC Twente Vrouwen Ajax genaderd tot op drie punten, met het gegeven dat de Amsterdammers op 16 mei op bezoek komen bij FC Twente. Hiermee is een kampioenschap voor de ploeg van trainer Arjan Veurink nog altijd mogelijk.

Scoreverloop
20′ 0-1 Renate Jansen
40′ 0-2 Stefanie van der Gragt
65′ 0-3 Ellen Jansen
66′ 1-3 sc Telstar
84′ 1-4 Danique Kerkdijk
89′ 2-4 sc Telstar

[google]Opstelling FC Twente Vrouwen: Ubachs, Roetgering (86′ Erman), van der Gragt, Kerkdijk, Renfurm (56′ Worm), Munsterman, Heuver, Roord, Onzia (88′ van den Goorbergh), E. Jansen, R. Jansen.