FC TWENTE VROUWEN KAMPIOEN VAN NEDERLAND!!

FC Twente Vrouwen is kampioen van Nederland! De ploeg van Tommy Stroot won met 3-2 op bezoek bij PSV en zag Ajax thuis gelijkspelen tegen ADO Den Haag. Hierdoor is de ploeg niet meer te achterhalen door de concurrentie!

Het gat met Ajax is met nog één speelronde te gaan drie punten. Toch zijn de Tukkers nu al kampioen omdat de Amsterdammers bij de halvering van de punten na de reguliere competitie, een afronding hebben gehad.

Eerste helft

FC Twente Vrouwen kende een goede start van de wedstrijd. Nadat Blom al in de eerste minuut een grote kans miste, was het Oranje international Renate Jansen die in de 19e minuut de score opende. Lang kon de ploeg van Tommy Stroot er niet van genieten want in de 26e minuut werd het middels een afstandsschot 1-1. Het was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het wederom FC Twente Vrouwen dat op voorsprong kwam. Het was Smits, die komend seizoen de clubkleuren van PSV gaat verdedigen, die in de 49e minuut scoorde vanaf de elf meter stip. Toch was het PSV Vrouwen dat zich voor een tweede keer terugknokte in de wedstrijd. In de 77e minuut scoorde Snoeijs de 2-2.

De Eindhovenaren leken in de 83e minuut op een 3-2 voorsprong te komen. Echter werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. FC Twente zette nog een laatste keer aan en met succes. In de 92e minuut scoorde Blom de winnende 3-2 die het kampioenschap opleverde.