FC Twente Vrouwen kampioen van Nederland

FC Twente Vrouwen is vanavond kampioen van Nederland geworden. In de eigen Grolsch Veste werden de vrouwen van sc Heerenveen met 2-1 verslagen waardoor geen enkele Nederlandse club FC Twente kan achterhalen. Ondanks de overwinning is FC Twente Vrouwen wel de koppositie in de BeNeLeague kwijt. Concurrent Standard Luik won met maar liefst 13-0 van KAA Gent en staat nu eerste op doelsaldo.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Via Shanice van de Sanden kregen de Twentse vrouwen in de openingsfase een grote mogelijkheid, maar de keepster van Heerenveen wist redding te brengen. FC Twente bleef de bovenliggende partij in de eerste helft, maar wist ondanks enkele goede kansen niet te scoren.

Meteen na rust was het wel raak. Marlous Pieëte zorgde voor de bevrijdende openingstreffer. Vlak daarna kreeg Danique Kerkdijk een goede mogelijkheid tot scoren, maar haar kopbal miste doel. Diezelfde Kerkdijk was in de 61e minuut wel met het hoofd trefzeker: 2-0. Het was haar eerste doelpunt van het seizoen. FC Twente leek de wedstrijd rustig uit te spelen, maar tien minuten voor tijd deden de gasten via Vivianne Miedema wat terug. Wat volgde waren enkele spannende minuten. De thuisploeg kwam steeds verder onder druk, maar liep geen schade meer op. Na het laatste fluitsignaal waren de Twentse vrouwen kampioen van Nederland!