FC Twente vrouwen komt niet dichterbij koploper Ajax

De vrouwen van FC Twente hadden vrijdagavond de ultieme kans om het gat met koploper Ajax te dichten. De Amsterdammers speelden gelijk tegen ADO Den Haag vrouwen. De Tukkers konden echter niet profiteren, in de thuiswedstrijd met PSV bleef het steken op 1-1.

De Twentse vrouwen begonnen niet goed aan het duel, binnen een kwartier was het 0-1 voor de bezoekers uit Eindhoven, door een doelpunt van Myrthe Moores. FC Twente probeerde het wel in de eerste helft maar tot grote kansen kwam het niet. De beide ploegen gingen met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers de kleedkamer in.

[google]Ook in de tweede helft bleven de FC Twente vrouwen moeizaam draaien. Tot twintig minuten voor het einde Ellen Jansen de bevrijdende gelijkmaker wist te produceren. FC Twente ging nog wel op zoek naar de overwinning, maar tot de 2-1 kwam het niet meer.

De Tukkers hebben door dit puntverlies het gat met Ajax niet kleiner kunnen maken. De Amsterdammers speelden zelf gelijk tegen ADO Den Haag, dus blijft de achterstand op koploper Ajax vijf punten.