FC Twente Vrouwen koploper na eenvoudige zege op Lierse SK

FC Twente Vrouwen heeft vanavond de koppositie overgenomen van het Belgische Standard Luik in de BeNeLiga A. De dames wonnen net als vorige week tegen Anderlecht overtuigend en ook dit keer had de score veel hoger uit kunnen/moeten vallen. De FC Twente Vrouwen zegevierden uiteindelijk met 3-0.

In tegenstelling tot wat de 0-0 ruststand doet vermoeden waren de FC Twente Vrouwen de bovenliggende partij. Exact na een uur spelen wist de thuisploeg de ban te breken. Uit een assist van Pieëte scoorde Ellen Janssen de 1-0 voor de Tukkers.

Toch hielden de dames het onbedoeld spannend want Lierse SK werd tot de 86 minuut in leven gehouden totdat Spitse de 2-0 scoorde uit een strafschop. In de 88e minuut gooide Anouk Dekker de deur definitief op slot door uit een vrije trap de 3-0 binnen te koppen.

Door de 3-0 overwinning nemen de FC Twente Vrouwen de koppositie over van Standard Luik dat morgen in actie komt. Het verschil tussen beide team bedraagt één punt. Bij verlies of een gelijkspel van Standard Luik blijven de dames koploper.

Fotoverslag van de wedstrijd volgt later.