FC Twente vrouwen laat dure punten liggen in titelrace

De vrouwen van FC Twente hebben zaterdagavond niet weten te winnen van Telstar. Op eigen veld stonden de Tukkers lange tijd met 0-1 achter, maar een paar minuten voor tijd wist Eshly Bakker toch nog een punt te redden voor de Twentse vrouwen: 1-1.

FC Twente vrouwen speelde haar eerste wedstrijd sinds de 0-4 oor wassing in de Champions League tegen FC Barcelona. Ondanks de doordeweekse inspanningen leek FC Twente de wedstrijd naar haar hand te zetten. De Twentse vrouwen waren namelijk vanaf het begin af aan de bovenliggende partij, SC Telstar vrouwen had nog nooit op bezoek bij FC Twente vrouwen gewonnen, en dat leek ook nu niet te gaan gebeuren.

[google]De vrouwen van FC Twente kregen gedurende de wedstrijd steeds meer kansen en de 1-0 leek moeilijk uit te kunnen blijven. Lineth Beerensteyn kreeg een aantal goede mogelijkheden maar die bleven onbenut. De goal viel uiteindelijk aan de andere kant. Na een uur spelen was het Katja Snoeijs die de scoorde opende voor de bezoekers, tegen de verhouding in.

Uit alle macht zochten de vrouwen van FC Twente naar de gelijkmaker, na 86 minuten kwam die verdiende treffer uiteindelijk toch. Eshly Bakker schoot de vrouwen van FC Twente naast die van Telstar. Ondanks verscheidene pogingen van de FC Twente vrouwen die nog volgden waren de vrouwen niet meer extreem gevaarlijk en werden de punten gedeeld in Hengelo.