FC Twente dames LANDSKAMPIOEN! 2010-2011

De vrouwen van FC Twente zijn voor de eerste keer in haar korte bestaan landskampioen geworden van Nederland. De vrouwen begonnen met één punt voorsprong op de nummer twee ADO Den Haag en wist zich met winst zeker van de titel.

Circa 7000 toeschouwers zagen de dames vurig uit de startblokken komen. Als er al zenuwen waren werden deze al na 22 seconden teniet gedaan toen FC Twente de score wist te openen. Ook na de 1-0 bleven de dames beter dan de tegenstanders uit Tilburg en de voorsprong werd voor rust al uitgebreid naar 3-0 waarvan de 2-0 door een ringetje te halen was.

Na rust was Twente wederom de betere partij maar kon het krachtsverschil niet in cijfers om te zetten. FC Twente scoorde nog één keer net als Willem II waarna de dames met een verdiende 4-1 de wedstrijd beëindigden en de schaal in ontvangst mochten nemen.