FC Twente Vrouwen ligt uit de beker dankzij ADO Den Haag van Polak

FC Twente Vrouwen is er zaterdagavond niet in geslaagd om de finale van de Toto KNVB Beker te bereiken. Tegen het ADO Den Haag van Sjaak Polak verloren de ploeg van Tommy Stroot met 3-2. Van de drie fronten waarop twee weken geleden nog gestreden werd, is er nu nog één over: de competitie.

FC Twente kwam tegen ADO Den Haag nog wel op 1-0. In de 22e minuut was het Anna-Lena Stolze die haar ploeg na een goede aanval op voorsprong zette. Vlak voor rust kwamen de Hagenezen met een antwoord. Na een lange bal die achter de Twentse verdediging viel, trok Jannette van Belen de stand gelijk.

Na rust was het wederom FC Twente dat op voorsprong kwam. Nu was het Dieckmann die voor de Tukkers het net wist te vinden. Niet veel later knokte de ploeg van Sjaak Polak zich wederom terug. Liz Rijzbergen zorgde in de 63e minuut namelijk voor 2-2.

Vervolgens kregen de Tukkers de kansen om voor een derde keer op voorsprong te komen. Die kansen werden echter niet benut. Zoals wel vaker valt de bal er aan de andere kant dan wel in. Nikki IJzerman kroonde zichzelf tot matchwinner door in de 83e minuut voor 3-2 te zorgen. Zo gaat ADO Den Haag door naar de finale van de Toto KNVB Beker.