FC Twente Vrouwen lijdt tegen Ajax tweede nederlaag op een rij

Landskampioen FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond voor de tweede opeenvolgende wedstrijd niet weten te winnen. Op Sportpark De Toekomst leed de ploeg van trainer Tommy Stroot een 2-1 nederlaag tegen Ajax.

Direct na de aftrap maakte Ajax duidelijk dat het de baas op De Toekomst wilde zijn. Na amper vier minuten scoorde Ajacied Vanity Lewerissa, dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Naarmate de tijd verstreek ging FC Twente Vrouwen steeds beter spelen. Toch werd de 19-jarige keepster Daphne van Domselaar in de 28ste minuut verrast door een vrije trap van Ajacied Desiree van Lunteren. De doelvrouw verwachtte de bal in de linkerbovenhoek, maar de bal belandde toch in de rechterhoek. De keepster kon de 1-0 van Ajax niet meer voorkomen.

In de tweede helft begonnen de Amsterdammers verdedigend slordig, waarna Bente Jansen wist te profiteren. De aanvalster van FC Twente scoorde in de 53ste minuut gemakkelijk de 1-1. FC Twente Vrouwen kreeg het in de slotfase zichtbaar moeilijk en Eshly Bakker profiteerde van de chaos in het zestienmetergebied en scoorde vlak voor tijd de 2-1.

FC Twente Vrouwen kwam deze achterstand niet meer te boven en leed zodoende de tweede nederlaag op rij en kent zo een slechte generale voor het UEFA Women's Champions League-duel tegen Sankt Pölten.

Koploper PSV wist maar half te profiteren van de nieuwe nederlaag van FC Twente Vrouwen. De Eindhovenaren speelden met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag. Op basis van doelsaldo blijven de PSV Vrouwen koploper, Ajax sluit aan als tweede met hetzelfde aantal punten. De Amsterdammers hebben wel een minder doelsaldo. FC Twente vrouwen is terug te vinden op een derde plaats met vier punten achterstand op de koplopers.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Roetgering, Ypema (80/ Peddemors), Giesen, van den Goorbergh (67/ Vanmechelen), Weerden, Kalma (89/ Ellouzi), R. Jansen, Darnoud, Wilms, B. Jansen.