FC Twente Vrouwen maakt korte metten met PSV in onderling duel

Vrijdagavond trof FC Twente Vrouwen PSV in eigen huis. De ploeg van Tommy Stroot wist wat het het te doen stond om in het spoor van koploper Ajax te blijven. De Twentse vrouwen kenden geen genade en boekten een 5-2 overwinning op de bezoekers uit Eindhoven.

Laat in de eerste helft kwam PSV Vrouwen op voorsprong. Het werd 0-1 via Sara Yuceil. Ashleigh Weerden zorgde er twee minuten later evenwel voor dat er met een gelijke stand gerust werd.

Joëlle Smits (foto) brak de ban en bracht de thuisploeg vroeg in de tweede helft op voorsprong. Renate Jansen tekende na een uur spelen voor de 3-1. Nadia Coolen bracht de spanning vijf minuten later weer terug door voor de Eindhovense 3-2 te zorgen.

Vervolgens was het opnieuw Smits die voor de 4-2 zorgde. De kers op de taart was aan Myrthe Moorrees toebedeeld. Een kwartier voor tijd zorgde zij voor de 5-2. Het verschil met koploper Ajax blijft door de overwinning twee punten.