FC Twente Vrouwen na strafschoppen naar de finale van de Eredivisie Cup

FC Twente Vrouwen heeft vandaag goede zaken gedaan in de Eredivisie Cup. De ploeg van scheidend trainer Tommy Stroot nam het in de halve finale op tegen PSV Vrouwen en wist zich via strafschoppen te plaatsen voor de finale.

In de 14e minuut kwamen de Brabanders op voorsprong, maar hier konden ze niet lang van genieten. In de 30e minuut was het routinier Renate Jansen die de gelijkmaker op het scorebord zetten. Het was de ruststand en tevens de eindstand.

Direct na het fluitsignaal mochten beide ploegen zich op gaan maken voor de allesbeslissende strafschoppenserie. Hierin was er een hoofdrol voor FC Twente goalie Van Domselaar. Bij een 4-3 voorsprong stopte ze een strafschop waarna Wilms het afmaakte.

Door de overwinning plaatst bekerhouder FC Twente zich opnieuw voor de finale. De tegenstander is inmiddels ook bekend. Om de titel te prolongeren moet het winnen van Ajax. De finale staat gepland op vrijdag 2 april.