FC Twente vrouwen naar finale KNVB Beker

Gisteren plaatsten de FC Twente vrouwen zich ten koste van ADO Den Haag voor de finale van de KNVB Beker. Zeer gemakkelijk was het echter niet voor de Tukkers, op het veld stonden twee ploegen die zeer aan elkaar waren gewaagd. Uiteindelijk moest het duel beslist worden met een penaltyreeks, die uiterst bijzonder verliep.

In de 25e minuut wist Maayke Heuver de score te openen voor FC Twente. Dat was ook de ruststand. Maar eenmaal uit de kleedkamer gekomen wist de tegenstander in de 55e minuut de stand gelijk te trekken. Tot overmaat van ramp viel er slechts twee minuten later weer een goal aan Haagse zijde. Zo'n twintig minuten voor het einde wist Anouk Dekker de Tukkers toch weer op de been te krijgen door te tekenen voor de 2-2. Dat was ook meteen de laatste goal in officiële speeltijd.

Anders dan bij het mannenvoetbal, wordt er bij de vrouwen meteen na de officiële speeltijd overgegaan tot de penalty's. De strafschoppenreeks was enigzins zenuwslopend te noemen. Toch was er voor FC Twente keepster Sari van Veenendaal een heldenrol weggelegd, ze stopte maarliefst vier penalty's. Hieronder een overzicht:

[google] Anouk Dekker mist (0-0)
ADO Den Haag scoort (0-1)
Maud Roetgering scoort (1-1)
ADO Den Haag mist (1-1)
Maayke Heuver scoort (2-1)
ADO Den Haag mist (2-1)
Betty Anane mist (2-1)
ADO Den Haag scoort (2-2)