FC Twente Vrouwen niet verder in Europa

FC Twente Vrouwen is er vanavond niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. In Parijs ging het team van trainer Arjan Veurink met 1-0 onderuit, nadat het vorige week in de Grolsch Veste al met 1-2 verloor van Paris Saint Germain. Hiermee eindigt het Europese avontuur van het team.

Paris Saint Germain begon beter aan de wedstrijd, wat de thuisploeg ook enkele kansen opleverde. Al na zes minuten belandde het schot van Asslani op de paal. Na 20 minuten wist Larissa Wigger ternauwernood te voorkomen dat FC Twente op achterstand kwam, doordat ze de bal voor de doellijn weggleed.[google]

De thuisploeg bleef de hele eerste helft de bovenliggende partij. FC Twente schoot pas vlak voor rust voor het eerst op doel. Het schot van Yana Daniëls was niet hard genoeg om gevaarlijk te zijn.

Ook in de tweede helft werd FC Twente nauwelijks gevaarlijk. De ploeg kreeg geen enkele doelpoging. In de 82e minuut gooide de Franse ploeg de deur definitief in het slot door via Horan de 1-0 te maken. Vlak voor tijd wist Maud Roetgering nog te voorkomen dat het 2-0 werd.

Geel:Daniels, Hamraoui

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Roetgering, Kerkdijk, Worm, Munsterman ('46 Heuver), van de Sanden ('79 Napoli), Dekker, Roord, Jansen, Wigger, Daniëls ('64 Anane)