FC Twente Vrouwen onderuit in topper tegen Ajax Vrouwen

FC Twente Vrouwen is het nieuwe seizoen 2020-2021 begonnen met een forse nederlaag. Op bezoek bij directe concurrent Ajax verloor de ploeg, zonder de door een virus gevelde coach Tommy Stroot, met 3-1 van de Amsterdammers.

FC Twente Vrouwen begon goed en kwam in de vijfde minuut op een 1-0 voorsprong. Het was oud-FC Twente verdediger Stefanie van der Gragt die de bal in het eigen doel werkte. Lang genieten van de voorsprong konden de Tukkers niet want twee minuten later was het alweer 1-1.

Vlak voor rust sloeg Ajax genadeloos toe door in de 42e en de 45e minuut de 2-1 en de 3-1 te scoren. De derde van Ajax kwam op naam van Van der Gragt die hiermee haar eigen doelpunt weg poetste. Na rust vielen er geen doelpunten meer en sloot FC Twente de eerste wedstrijd van het seizoen af met een 3-1 nederlaag.