FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen pakt in Zwolle vierde titel op rij

FC Twente Vrouwen heeft vanavond in Zwolle haar vierde landstitel op rij behaald. In een sfeervol IJsseldelta Stadion, waar 4186 toeschouwers zaten, boekte de ploeg van trainer Arjan Veurink een afgetekende 0-3 zege. Belangrijkste speelster aan de kant van FC Twente Vrouwen was middenvelder Jill Roord.

FC Twente zette vanaf de eerste minuut flink aan en dat leverde meteen al een paar flinke kansen op voor de Twentse vrouwen. Na vijftien minuten schoot Jill Roord een vrije trap richting de rechterkruising, de bal werd echter uit de hoek geplukt door doelvrouw Nadja Olthuis.

Niet lang daarna kwam FC Twente op een 0-1 voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door middenvelder Jill Roord, die kort daarna ook vrij gemakkelijk de 0-2 kon binnen tikken. Dit was ook tevens de ruststand.

In het eerste kwartier na rust gebeurde er vrij weinig, totdat Ellen Jansen in de 63ste minuut de 0-3 tegen de touwen prikte. Woman of the Match Jill Roord werd in de 72ste minuut naar de kant gehaald door trainer Arjan Veurink en vervangen door de 18-jarige Sabrine Ellouzi.

In de slotfase van de wedstrijd gebeurde er weinig meer in Zwolle en kwam de overwinning van FC Twente Vrouwen geen moment meer in gevaar. Wel verzuimden de Tukkers om een grotere uitslag neer te zetten.

[google]Trainer Arjan Veurink neemt op deze wijze in stijl afscheid van de FC Twente Vrouwen. De 29jarige, die sinds januari 2012 trainer is van het de FC Twente Vrouwen, pakt zo in 4,5 jaar tijd vier titels op rij.

Scoreverloop:

21' 0-1 Jill Roord
31' 0-2 Jill Roord
63' 0-3 Ellen Jansen

Opstelling FC Twente Vrouwen: Ubachs, Roetgering, van der Gragt, Kerkdijk, Renfurm (60/ Worm), Heuver, Munsterman, Roord(72/ Ellouzi), Onzia (67/ Van de Ven), E. Jansen en R. Jansen.