FC Twente Vrouwen schiet uit de slof bij seizoensopening tegen VV Alkmaar

FC Twente Vrouwen is het seizoen meer dan prima begonnen. De ploeg van nieuwe trainer Robert de Pauw rekende vrijdagavond makkelijk af met VV Alkmaar. In De Grolsch Veste werd het uiteindelijk 8-0. Uiteraard was ook nu Fenna Kalma weer trefzeker. Dit keer kwam de spits tweemaal op het scorebord.

De wedstrijd was al vrij snel gespeeld. Al na twaalf minuten stonden de Tukkers namelijk op een 2-0 voorsprong door goals van Kayleigh van Doornen en Bente Jansen. Voor rust tekende Kalma vanaf de stip voor de derde Twentse treffer.

Pas in de tweede helft begon de voorsprong zeer serieuze vormen aan te nemen. Na minder dan twintig minuten in het tweede bedrijf hadden de Tukkers er al vier in liggen. Vervolgens zorgde Kalma vlak voor het sluiten van de markt voor de vijfde goal in de tweede helft en de achtste in totaal.

De mooiste treffer van de avond kwam van Renate Jansen. De reeds teruggekeerde Olympiër soleerde in de tweede helft richting het strafschopgebied van de tegenstander. Eenmaal aangekomen in de 'zestien meter' werkte Jansen de bal doormiddel van een stiftje binnen.

Zo kende FC Twente vrijdagavond een goede generale voor het belangrijke Champions League-duel met Benfica van komende week. In de laatste voorronde moet er in een tweeluik worden afgerekend met de Portugese grootmacht. Komende dinsdag vindt het eerste duel om 19:30 plaats in De Grolsch Veste.