FC Twente Vrouwen speelt gelijk in Champions League-kwalificatie

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagavond niet weten te winnen van het Turkse Besiktas. Op het terrein van SV Vosta werd er met 2-2 gelijkgespeeld in het kwalificatietoernooi voor de Champions League.

De ploeg van trainer Tommy Stroot versloeg eerder FC Alashkert met 8-0, maar had tegen de Turken beduidend meer moeite. Via Fenna Kalma kwam de thuisploeg wel snel op een 1-0 voorsprong, maar halverwge de eerste helft maakte Besiktas via Yagmur Uraz gelijk: 1-1.

Kansen waren er over en weer, maar gescoord werd er voor rust niet meer. Na de thee was het FC Twente dat opnieuw snel tot scoren kwam. Spits Kalma maakte haar tweede treffer van de avond: 2-1. FC Twente verzuimde vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien, waarna de Turken in de 88ste minuut gelijk maakten via Kesken.

FC Twente Vrouwen zal dinsdag tegen het Poolse Gornik Leczna moeten winnen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. De Poolse ploeg won vandaag met liefst 13-0 van Alashkert. Een gelijkspel tegen de Polen zal dus niet volstaan voor de ploeg van Stroot.

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering (70/ Darnoud), Ypema, Giesen, Altelaar, R. Jansen, Wilms, Van den Goorbergh, Weerden, Vanmechelen (76/ B. Jansen), Kalma