FC Twente vrouwen spelen gelijk in doelpuntrijk duel

Drie dagen na het duel in de Champions League stond vanavond alweer de volgende wedstrijd voor de FC Twente vrouwen op het programma. De vrouwen speelden de uitwedstrijd tegen Telstar. De laatste 4 duels in de BeneLeague werden gewonnen door FC Twente, en vanavond werd gespeeld in het Tata Steel Stadion. Het duel begon om 19:00.

Na amper 12 minuten spelen stond Telstar al met 2-0 voor. De vrouwen van FC Twente kwamen beter in de wedstrijd maar dit leidde nog niet tot grote kansen. Hoewel Twente later meer creeërde, viel dan toch weer de goal aan de andere kant, en Telstar stond op een ruime voorsprong van 3-0. Twee minuten later maakte Yana Daniëls daar 3-1 van. Aan het einde van de eerste helft scoort Anouk Dekker van afstand de 3-2, en tekende daarmee gelijk voor de ruststand.

[google] De tweede helft is amper tien minuten bezig en Ellen Jansen scoort de gelijkmaker. Even later scoort ze ook de 3-4 en zet FC Twente op voorsprong. Dit is haar derde doelpunt van deze week, eerder scoorde ze al in het Champions League duel tegen PSG. FC Twente was lekker op dreef. Lang konden de vrouwen van Twente echter niet genieten van de voorsprong, Linda Bakker scoort namens Telstar in de 67ste minuut alweer de gelijkmaker.

Vier minuten voor het einde kan Twente door een 1 op 1 kans weer op voorsprong komen, maar de bal wordt gepakt door de keepster en het schot wat daarop volgt vindt ook het net niet. Na vier minuten blessuretijd is de eindstand 4-4. Dit is het eerste puntenverlies voor de FC Twente vrouwen sinds de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax op 2 september.

Opstelling FC Twente vrouwen: Criscione, Roetgering, Kerkdijk, Bakker, Westervelt, Roord, Dekker, Munsterman, van de Sanden, Jansen, Daniëls.

Samenvatting Telstar Vrouwen - FC Twente Vrouwen (4-4)