FC Twente Vrouwen stevig aan kop na zwaarbevochten overwinning op PSV

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond zeer goede zaken gedaan in de vrouwen eredivisie. In eigen huis wonnen de Tukkers met 2-1 van de nummer drie PSV. Doordat de grootste concurrent Ajax Vrouwen punten verspeelde op bedoel bij PEC Zwolle, is FC Twente Vrouwen nu de trotse koploper.

Het was een zwaarbevochten overwinning want in de eerste helft kwamen de bezoekers brutaal op voorsprong. Deze werd in de 34e minuut teniet gedaan door Ellen Jansen. In de tweede helft was het invaller Smits die de winnende 2-1 scoorde.

[google]Regerend landskampioen Ajax Vrouwen ging op bezoek bij het verrassend goed presterende PEC Zwolle. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en hiermee mocht Ajax zich nog gelukkig prijzen. De Amsterdammers kwamen op een 2-0 achterstand, maar door twee blunders van de doelvrouw van PEC kwam Ajax langszij. Dit gebeurde in de 87e en de 92e minuut.

Door het puntverlies van Ajax is FC Twente voorlopig koploper. Ajax heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar het verschil in punten is opgelopen tot vier.