FC Twente Vrouwen terug aan kop na overwinning op PSV

FC Twente Vrouwen heeft gister een klinkende overwinning op PSV geboekt. In Eindhoven zegevierde de ploeg van Tommy Stroot met 2-4. Deze overwinning brengt het Damesteam van de Tukkers weer terug aan kop in de kampioenspoule.

Bij rust leidden de Twentse dames met 1-3. Na een half uur spelen leek er geen vuiltje aan de lucht. Ellen Jansen had in de derde minuut de score geopend. In minuut 19 verdubbelde Bente Jansen de voorsprong en 5 minuten later was het Joëlle Smits (foto) die haar ploeg op 0-3 bracht.

[google]In de extra tijd van de eerste helft deed PSV Vrouwen iets terug. Vanity Lewarissa maakte uit een penalty 1-3. In de tweede helft werd het nog even spannend. Jeslynn Kuipers werkte in de 56e minuut de 2-3 in de touwen. Echter was het opnieuw Smits die orde op zaken stelde, en in de 79e minuut voor de 2-4 zorgde.

Met deze overwinning neemt FC Twente Vrouwen de koppositie weer over van Ajax. Vorige week wisten de Amsterdamse vrouwen PEC Zwolle met 3-1 te verslaan. Volgende week vrijdag komt PEC Zwolle op bezoek bij FC Twente.