Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen terug aan kop na overwinning op PSV

FC Twente Vrouwen terug aan kop na overwinning op PSV

FC Twente Vrouwen heeft gister een klinkende overwinning op PSV geboekt. In Eindhoven zegevierde de ploeg van Tommy Stroot met 2-4. Deze overwinning brengt het Damesteam van de Tukkers weer terug aan kop in de kampioenspoule.

Bij rust leidden de Twentse dames met 1-3. Na een half uur spelen leek er geen vuiltje aan de lucht. Ellen Jansen had in de derde minuut de score geopend. In minuut 19 verdubbelde Bente Jansen de voorsprong en 5 minuten later was het Joëlle Smits (foto) die haar ploeg op 0-3 bracht.

In de extra tijd van de eerste helft deed PSV Vrouwen iets terug. Vanity Lewarissa maakte uit een penalty 1-3. In de tweede helft werd het nog even spannend. Jeslynn Kuipers werkte in de 56e minuut de 2-3 in de touwen. Echter was het opnieuw Smits die orde op zaken stelde, en in de 79e minuut voor de 2-4 zorgde.

Met deze overwinning neemt FC Twente Vrouwen de koppositie weer over van Ajax. Vorige week wisten de Amsterdamse vrouwen PEC Zwolle met 3-1 te verslaan. Volgende week vrijdag komt PEC Zwolle op bezoek bij FC Twente.

Scoreverloop
0-1 E. Jansen (3)
0-2 B. Jansen (19)
0-3 Smits (24)
1-3 Lewarissa (45+1)
2-3 Kuipers (56)
2-4 Smits (79)

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op